100 g pehmeää voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja tai grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl vettä
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen alalämmölle.
- Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikina taskseksi.
- Voitele iso piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta vuoka jääkaappiin 5-10 minuutiksi, sen jälkeen esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin alatasolla.
Täyte
1 ps (250g) kinkkusuikaleita
1 punasipuli (kannattaa kuullottaa hieman pannulla ennenkuin laittaa täytteeseen, koska muuten jää kovaksi)
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä tai valkosipulirouhetta
3 kananmunaa
1 dl maitoa
150 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta
- Kuutioi paprika, punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
- ( sekoita paprika, sipulit sekä kinkkusuikaleet kulhossa, mielestäni näin on helpoin, että joka paikkaan tulee kaikkia täytteitä.) Laita täytteet esipaistetulle pohjalle.
- Sekoita kananmunat, raskankerma ja maito hyvin sekaisin. Lisää mausteita oman maun mukaan, mutta ainakin suolaa kannattaa laittaa.
- Kaada seos vuokaan ja ripoittele päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia uunin alatasolla. ( Jos pinta mielestäsi tummuu liikaa, laita piirakan päälle levinpaperi niin se estää liian tummumisen)
Herkutelkaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti