tiistai 26. marraskuuta 2013

Sipulinen Kinkkupiirakka

Sipulikinkkupaprika sipulikinkkupaprika...


100 g pehmeää voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja tai grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl vettä


  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen alalämmölle.
  • Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikina taskseksi.
  • Voitele iso piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Nosta vuoka jääkaappiin 5-10 minuutiksi, sen jälkeen esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin alatasolla.
Täyte

1 ps (250g) kinkkusuikaleita
1 punasipuli (kannattaa kuullottaa hieman pannulla ennenkuin laittaa täytteeseen, koska muuten jää kovaksi)
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä tai valkosipulirouhetta
3 kananmunaa
1 dl maitoa
150 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta

  • Kuutioi paprika, punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
  • ( sekoita paprika, sipulit sekä kinkkusuikaleet kulhossa, mielestäni näin on helpoin, että  joka paikkaan tulee kaikkia täytteitä.) Laita täytteet esipaistetulle pohjalle.
  • Sekoita kananmunat, raskankerma ja maito hyvin sekaisin. Lisää mausteita oman maun mukaan, mutta ainakin suolaa kannattaa laittaa.
  • Kaada seos vuokaan ja ripoittele päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia uunin alatasolla. ( Jos pinta mielestäsi tummuu liikaa, laita piirakan päälle levinpaperi niin se estää liian tummumisen)

Herkutelkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti