lauantai 14. joulukuuta 2013

Vaahtokarkki suklaa CupCakes

Suosittelen lämpimästi jos tykkäät makeasta! :3


Noin 16 kpl

Taikina

85 g Tummaa suklaata
1/2 dl Maitoa
1 rkl Tummaa kaakaojauhetta
115 g Pehmeää voita
115 g Muscovadosokeria
2 Kananmunaa
3 rkl Ranskankermaa
175 g Vehnäjauhoja
1/2 tl Ruokasoodaa

Ja tosiaan jos joku ajattelee tässä vaiheessa että en voi tehdä kun on tuota erikoista sokeria, niiiiin sitä saa isommista ruokakaupoista sokerihyllyltä! Lieksasta ainaki löytyy kunhan rohkeasti kysyy! (:


  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen keskilämmölle. 
  • Mittaa kuumennusta kestävään kulhoon paloiteltu suklaa, maito ja kaakaojauhe. Laita kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut.
  • Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaakeaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat  sekaan yksitellen.
  • Lisää seokseen suklaasula ja ranskankerma, sekoita. Siivilöi joukkoon jauhot ja ruokasooda, kääntele ne taikinaan lusikalla.
  • Lusikoi taikina vuokiin. Paista kuppikakkuja 18-20 min, valmiina ne ovat kohonneita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.
  • Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä täysin.
Kuorrute

115 g Vaahtokarkkeja (isot kannattaa paloitella noin 6 osaan niin sulaa nopeammin)
3 rkl Maitoa
3 dl Kuohukermaa

  • Mittaa kuumennusta kestävään kulhoon vaahtokarkit ja maito. Pidä kulhoa kiehuvan vesikattilan päällä sekoittaen välillä, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja ja kääntele vaahtokarkki "liisteriin" :D
  • Peitä seos ja anna sen levätä jääkaapissa puoli tuntia.
Levitä kuorrute kuppikakuille. Koristele haluamallasi tavalla. Ristikoitu sulasuklaa on mielestäni aika kiva koriste, mutta en omista pursotinpussia. Ehkä se joulupukki sellaisen toisi....hehe

Herkutelkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti